JUDİTH KOENEH’İN HATAY SEVGİSİ ONU BİZDEN BİRİ YAPTI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatayspor’a olan sevdası ile geldiği memleketimize Tarihi, kültürü, gastronomisi ve insanına büyük hayranlık duyması ile bildiğimiz Hollandalı Judith Koenes depremden sonra gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde göz yaşlarına hakim olmadı. Ocak ayında Hatay’da olan ve memleketine gittikten kısa bir süre sonra büyük hayranlık duyduğu Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in sosyal medya paylaşımı ile deprem olduğu haberini alan Judith Koenes ilk birkaç gün Antakya’daki tanıdıklarını arama çabası vermiş bir isim. Ve 6 Şubat depremi sonrası izlediği her haberde veya sosyal medya hesapları üzerinde gördüğü görsellerde göz yaşlarına hakim olamamış Hatay sevdalısı bir Hollandalı.

‘Hatay benim ikinci memleketim’ diyerek sözlerine başlayan Hollandalı Judith Koenes açıklamasında: ”Ben nihayet Hatay ile buluştum. Ama gördüklerim internette, televizyonda gördüklerimden çok daha farklı oldu. Hatayspor sevdası ile bir çok kez geldiğim bu kentte anılarımın olduğu her yer yok olmuş ve çok sevdiğim insanlar maalesef ölmüşler. Hayatını kaybeden herkese Allah rahmet eylesin demek istiyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Biz bir gün yine hep birlikte mutlu olacağız diye umut ediyorum.

Hollanda’da olduğum süre boyunca tüm haberleri çok dikkatli takip ettim. Hayatta olan her arkadaşımla biraz daha mutlu oldum. Gazeteci arkadaşım İzzet Nazlı ve ailesinin hayatını kaybetmesi beni çok üzdü. Aynı şekilde yine gazeteci Hasan Yetmez’in enkaz altından çıkarak uzun süre tedavi görmesi beni yine üzdü ve ben çok dua ettim. Hatayspor sevdası olan ve benim Hatay’da ilk tanıdığım isim olan Komando Mehmet başta olmak üzere bir çok dostumun hayatta olması bir nebze de olsa beni mutlu etti. Ben Hatay’ı çok seviyorum insanlarını çok seviyorum ve Volkan Hocamı da çok seviyorum. Çünkü o depremin felaketini tüm dünyaya duyurdu. Deprem anından itibaren tüm dualarımda Hatay var. Benim ikinci memleketim olan Hatay umarım kısa bir zaman zarfında toparlanarak eski günlerine kavuşur. Çok ama çok çok geçmiş olsun Hatay..

Ayrıca Hollanda’da Hatayspor’u takip ediyorum. Bu sezon çok iyi ve namağlup olması çok güzel. Deprem şehrinin takımını ben yürekten destekliyorum. Umarım bir an evvel kendi şehrinde kendi seyircisi önünde maçları oynamaya başlar. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a, Kulüp Başkanı Nihat Tazearslan’a, Volkan Demirel’e ve futbolculara teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.