SAMANDAĞLI ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİNE ALIM GARANTİSİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pepsico’nun yiyecek markalarından Lay’s, PepsiCo Vakfı desteği ve Anadolu Meraları işbirliğiyle geçen yıl hayata geçirdiği ‘Lay’s Yenileyici Tarım’ projesini bu yıl ‘Ortak Hareket, Yeniden Bereket Projesi’ ismiyle depremin yaralarını sarmak için Hatay Samandağ’da hayata geçiriyor.

Bu kapsamda bölgede tarımı yeniden ayağa kaldırmak amacıyla toplam 80 dönümlük alanda depremden etkilenen çiftçilere üretim yapmaları için destek sağlanıyor. Samandağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla, çiftçilere hem kendi arazilerinde hem de proje kapsamında kurulan Topluluk Merkezli Üretim Alanı’ndaki seralarda ve açık alanda Samandağ Biberi, marul, domates, salatalık, mantar ve fide üretimi yapılacak. Projenin bir yıllık bütçesi ise 7 milyon TL ve 40 çiftçi ile başlayan projede hedef 1000 çiftçiye ulaşmak.

DİRENÇLİ GIDA AĞI

Hatay Samandağ’da düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, “PepsiCo sadece bir yiyecek-içecek şirketi değil aynı zamanda dünyanın en büyük tarım işletmelerinden biri. Biz de PepsiCo Türkiye olarak Pozitif Tarım hedeflerimiz doğrultusunda yenileyici tarım uygulamalarından sözleşmeli tarıma, çiftçileri bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitim odaklı çalışmalardan tarımda teknoloji kullanımına kadar uzanan birçok alandaki faaliyetlerimizle tarladan sofraya tamamen sürdürülebilir bir değer zinciri yaratılması için çalışıyoruz. Amacımız biz bu alandan çıktığımız zaman kendi kendisini döndürebilen, kooperatifçiliğini güçlendiren dirençli bir gıda ağı oluşmasını sağlamak. Dirençli gıda ağı modeliyle bölgede tarımı yeniden filizlendirirken uzun dönemde sürdürülebilir ve kapsayıcı bir ekosistem oluşturulmasına katkı sağlayacağız” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.