ANTAKYA GÜNDÜZ TOZ, GECE KARANLIK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya ilçesine bağlı Kışlasaray Mahallesi Antakya’nın en eski ve köklü mahallelerinden. Her kimlik ve inançtan insanın yaşadığı mahalle, depremde ağır hasar aldı.

Mahallede şu an 100’ü aşkın aile yaşıyor. Son iki haftadır yıkımların yoğunlaştığı mahallenin tüm girişlerinde yıkım çalışması var.

Tozdan balkonda, dışarıda oturamadıklarını, mahalleye temiz bir yoldan giremediklerini, çocukların okula giderken iş makinelerinin arasından geçtiklerini aktaran mahalleli, yetkililere durumu bildirseler de çözüm bulamadıklarını söylüyor.

Bir mahalleli, “Her şeye rağmen Antakya’da kaldık. Şu şartlarda yaşamaya çalışıyoruz. Tek isteğimiz temiz bir yol, sokakta yürürken önümüzü görmek için bir sokak lambası” diye konuşuyor.

4 MAHALLE GİRİŞİ AYNI ANDA KAPATILIR MI?

Tozdan şikayet eden başka bir mahalleli, “Tozdan boğulduk, balkonda oturayım, kapının önüne çıkayım yok artık. Bu mahallenin bir kısmında evler sağlam. Çoğunluğu Hatay’dan gitmeyen ve geri dönenlerden. Hatay’ı bırakmayanlara ceza mı bu, dört sokağın hepsinde enkaz yıkım çalışması olur mu? Bu mahallede kalan hemen hemen herkes çocuklu. Çocuklar camların, çivilerin içinden geçerek okula gidiyor. Bir binayı yıksınlar, o bölgenin yolunu yapıp bizi oraya yönlendirsinler. Hepsi aynı anda yıkılır mı?” diye soruyor.

ÇOĞU SOKAK LAMBASI YANMIYOR

Mahalleliler, defalarca görevlileri aradıklarını ama ya telefona cevap verilmediğini ya da “Sıraya aldık, ilgileneceğiz” cevabıyla karşılaştıklarını belirtiyor. Mahallelinin bir kısmı kendi imkanlarıyla binanın dışına projektör aydınlatma takarak, sokağını ve kapısının önünü aydınlatıyor.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.