KANTARCI “NE GÜZEL DE BİZLERİ KANDIRMAYA ÇALIŞIRSINIZ”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harita Mühendisi Kenan Kantarcı TRT Haber’de yayınlanan Kültür taşlarımızın bulunduğu ayıklama alanları ile ilgili habere tepki gösterdi.

Asrın felaketi sonrası enkaz çalışmalarından yerinde ayrıştırmaya kadar bir çok konuda ortaya koyduğu tepki ile takdir toplayan Harita Mühendisi Kenan Kantarcı Kültür taşlarımızın bulunduğu ayıklama alanları ile ilgili yayınlanan haberler sonrasında yine tepkisini ortaya koydu. Harita Mühendisi Kenan Kantarcı yaptığı açıklamasında:” Siz önce yıkılmamış ve az hasar gören tescilli yapılarımızı yıkmaktan vazgeçin, sağda solda çay kahve içerek zaman geçireceğinize, tescilli yapılarımızı yıkmaya çalışanların önünde ve başlarında durun…

Bu işin başına getirdiğiniz doçent ünvanlı şahsın branşı, kentsel sit alanı ile hiçbir bilgisi ve yetkisi olamaz. Buna mevcut kanun ve yönetmelikler bu yetkiyi ona vermenize izinde vermez. Zaten bu işlerden anlayan biri olsaydı bugün kentsel sit alanımız futbol sahasına dönüşmezdi.

Kaldı ki, madem kültürel taşlarımız parsel parsel toplanıp bir yerde parsel bilgileri ile toplandıysa bu ayıklamalarda ilgili parsel sahiplerinin özel eşya menkul değerleri nerede, şimdiye kadar hangi mülk sahibine değerli eşyalarını teslim ettiniz?

Kültür taşlarımızın bulunduğu ayıklama alanları STK’lara açılmalı ve bu ayıklamalarda STK yetkilileri ile birlikte parsel sahipleri mutlaka bulunmalıdır.

Bunları gerçekleştirmediğiniz sürece, sizlerin bizdeki ünvanları bellidir ve asla değişmez. Bununda hesabını sizlerden tek tek soracağımızı belgeleri ile ortaya koyacağımızdan emin olabilirsiniz.

Şimdilik devam edin bakalım.”dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.