PROF. DR. AHMET ERCAN “HATAY’DA RUHSAL BUNALIM ANA SORUN”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir dizi inceleme yapmak üzere Antakya ve Defne ilçelerine gelen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Antakya ve Defne başta olmak üzere Hatay’da yaşayan insanların birçoğunun ruhsal bunalım yaşadığını söyledi ve devletin ilgili birimlerinden buraya acilen ve çok sayıda psikolog gönderilmesini istedi.

Konakladığı Fefne ilçesi Harbiye mahallesinde kısa bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Ercan, “Deprem bölgesinde, hemen herkes takma konutlara yerleştirilmiş. Ancak, ruhsal bunalım ana sorun. Deprem görenler, ‘Bir daha deprem olacak’ diye bir söz işitmek istemiyorlar. Çok sayıda psikoloğa gerek var. Açık hava sineması, eğlencelerle halkın ürpertisi dağıtılmalı” ifadelerini kullandı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan “Deprem sürecinde eğlence olur mu? Düğün olur mu? Konser olur mu?” gibi söylemlerin yanlış olduğunu tam tersine bu tür etkinliklerin hızlı adaptasyonu sağlayabileceğine dikkat çekti.

Açıklamasında Hatay’ın bulunduğu durumu değerlendiren Prof. Dr. Ercan şunları söyledi: “Birinci sınıf deprem bölgesi olan Hatay’da vatandaşların yüzde 80’i takma konutlarda yaşarken, ben de Defne Harbiye Mahallesinde Şelale semtinde kalıyorum. Böyle bir felaket 10 yılda zor toparlanır. Hataylılar çok bitkin, ezgin. O kadar yılgınlar ki anlatamam. Ölüler kenti gibi. Esnaf takma iş yerlerinde iş yapmaya çalışıyor. Hatay birinci önemde kıran(afet) alanı ilan edilmelidir” sözlerini kullandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.