ÇİFTÇİLERİMİZİN TARLALARININ BOŞ KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hataylıların sorunlarını yerinde dinlemek için ilçe ilçe geziyor. “Sorunları çözmek ve talepleri karşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diyen Savaş, Kumlu ilçesi Akpınar Mahallesinde CHP İlçe Başkanı Ali Çimer ile birlikte muhtarlar ve çiftçilerle bir araya geldi. Ardından Akkuyu ve Akkerpiç Mahallelerinde gerçekleştirilen toplantılarla Kumlu halkının taleplerini dinledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında çiftçiler için organomineral gübre üretip çiftçiye katkı sağlamak amacıyla çok az bir karla satışa sunuyor. Üretilen gübre hem verimliliği arttırıyor hem de toprağın çoraklaşmasını önlüyor.

Başkan Savaş, fide ve gübre destekleriyle çiftçilerin tarlasının boş kalmasına izin vermeyeklerini belirterek şöyle dedi :

“Tohumlarımız her geçen gün çoğalıyor ve biz çiftçimize destek olmaya devam ediyoruz.

Kırsal Kalkınma Projemiz kapsamında üretimini gerçekleştirdiğimiz ve çiftçilerimize maliyetine ulaştırdığımız orgonomineral gübremizi kullanan Ziraat Mühendisi ve tarım işletme sahibi Emre Can Kısmet’in pamuk tarlasını ziyaret ettik.

Buğdayda yüzde 30 verim artışı sağlayan gübrelerimiz hem ekonomik hem de verime sağladığı katkı bakımından çiftçilerimize büyük avantaj sağlıyor.

Topraklarımızı 4 yıl içinde yenileyen bu orgonomineral gübreler ve fide tohum desteklerimizle çiftçimizin her zaman ayakta kalmasını sağlayacağız.

Gazi Mustafa Kemal’den bize emanet kalan bu toprakların bizde kalması için toprağımızı işleyen ve üretenlerin yanında olacağız.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.