CARETTA CARETTA’LARIN DENİZE YOLCULUĞU BAŞLADI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Samandağ ilçesi sahilinde caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının denize yolculuğu başladı. 100 milyon yıldan fazla bir süredir dünya okyanuslarında kilometreler kat eden deniz kaplumbağaları, deniz ve kıyı ekosistemlerinin sağlığı açısından vazgeçilmez ve tamamlayıcı bir role sahip. Ancak son 200 yıl içinde artarak devam eden insan faaliyetleri bu eski denizcilerin yaşama şansını azaltıyor.

Samandağ sahili, ise caretta caretta deniz kaplumbağalarının Akdeniz havzasındaki en önemli yuvalama alanlarından birisidir.

 

Hatay Valiliği, caretta carettaların Samandağ sahilinde yuvalarından çıkıp denize yolculuklarının gösterildiği bir video yayınladı.

Valilikten yapılan bilgilendirmede ayrıca;

“Tüm akdeniz kıyıları göz önüne alınınca Samandağ kumsalı bu canlılar için çok önemli bir yuva alanı olmakta. Koruma çalışmaları; erozyon, kirlilik ve köpek saldırıları için gerçekleştiriliyor. 22 yıldır süren çalışmalarda 16 binin üzerinde yuva tespit edildi ve 14 binin incelemesi gerçekleştirildi. Kumasalımız; tüm Akdeniz’deki anaç kamplumbağaların dörtte birine ev sahipliği yaparken, yuva sayısı üçte bir olarak karşımıza çıkıyor” denildi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.