VALİ MASATLI “TARİHİ DOKUMUZU EN İYİ ŞEKİLDE İNŞA EDECEĞİZ”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında Kültür ve Turizm Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Cafer Ekinci, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, Hatay MKÜ Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Soner Küçük ile ilgili kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları katıldı.

Hatay’ın kendine ait bir dokusu olduğunu söyleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Bu şehir Medeniyetler Şehri, kültür ve turizm ağırlıklı bir şehir. Bunun yanında Amik Ovası gibi önemli bir ovaya sahipliği bakımından da bir tarım şehri. Bundan sonra da önceliklerimiz arasında şehrimizin kültür ve turizmi yer alacaktır. 6 Şubat depreminde kültür varlıklarımız hasar almıştır. Tescilli varlıklarımızın ayrıştırma, bakım, onarım ve aslına sadık kalınarak restorasyonu çalışmaları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde başlatıldı. Şehrimizi en kısa zamanda kültür ve turizm bakımından eski günlerine kavuşturacağımızın bilinmesini isterim. Bu konudaki tüm çalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek, tarihi dokumuzu en iyi bir şekilde ihya ve inşa edeceğiz” dedi.

Katılımcılar da yaptıkları değerlendirmede; kültür ve turizm bakımından ülkemizde ve dünyada önemli bir yere sahip olan Hatay için gereken desteği her zaman vermeye hazır olduklarını belirterek, yapılan çalışmalar ve verilen desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.