DR. SEVDAR YILMAZ “HATAY’DA HEKİM SIKINTISI YAŞANABİLİR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da deprem sonrası sağlık hizmetlerinde hekim ve yardımcı sağlık personelinin destek ve haklar konusunda sorunlar yaşadığını vurgulayan Dr. Sevdar Yılmaz, “Bu şekilde giderse muhtemelen Hatay’da hekim krizi ortaya çıkabilir” dedi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz depremden sonra Hatay’da sağlık hizmetlerinin durumunu anlattı. Sağlık hizmetlerinde hekim ve yardımcı sağlık personelinin yaşadığı sorunları destek ve haklar noktasında özetleyen Dr. Sevdar Yılmaz, deprem sonrasında sağlık hizmetlerinde birçok personelin Hatay’dan tayin istediğini ve Haziran ayındaki tayin döneminde boş kadrolar kaldığını dile getirdi. Dr. Sevdar Yılmaz, konu ile ilgili olarak “Bu şekilde giderse muhtemelen Hatay’da hekim krizi ortaya çıkabilir” dedi.

Hatay’da deprem sonrası özellikle Antakya, İskenderun, Defne ve Samandağ’da yıkılan veya ağır hasarlı özel ve devlet hastanelerinin olduğunu belirten Dr. Sevdar Yılmaz, “2’inci ve 3’üncü basamak sağlık sistemi ile ilgili problemler var. Antakya, Defne ve Samandağ’da 6 tane özel hastane yıkıldı. İskenderun’da devlet hastanesinin ek binası yıkıldı. Diğer bina da kısmen hizmet veriyor. Antakya’da da ek bina ve Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ağır hasarlı. Defne’de bir hastane yapıldı ama sadece poliklinik düzeyde sadece hizmet veriyor. Buralarda hekim ve yardımcı sağlık personeli sıkıntısı baş göstermeye başladı” ifadelerini kullandı.

KRİZ ORTAYA ÇIKABİLİR

Dr. Sevdar Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı’nın Haziran ayında açtığı iller arası tayin döneminde Hatay’da 75 hekim kadrosu açıldı fakat başvuran kişi sayısı 6 oldu. 100’den fazla hekim arkadaşımız da deprem sonrası Hatay’dan tayinini istedi. Bir o kadar da arkadaşımız da Haziran’daki tayin döneminde il dışına çıkmak için tayin talebinde bulundu. Yıkılan 6 özel hastanede Hatay Tabip Odası’na kayıtlı yaklaşık 200 hekim var. Bunların da yarısı başka illere kayıtlarını aldırdı. Çünkü çalışacak yerleri kalmadı ve evleri de yıkıldı. Yapabilecek bir işleri olmadığı için mecburen gittiler. Bunun yanında geriye kalanların bir kısmı İskenderun’da geriye kalan 2 özel hastaneye gitti. Bir kısmı Antakya’daki bir özel hastaneye geçti. Bir ksımı da Reyhanlı’daki özel hastanede. Çok az bir kısmı kamuya geçti. Şu anda kamuya geçmeyi bekleyenler de var. Onların sayısı çok fazla değil. Bu şekilde giderse muhtemelen Hatay’da hekim krizi ortaya çıkabilir” diye konuştu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.