BİSİKLETİYLE SİVAS’TAN DEPREM BÖLGELERİNİ GEZDİ “HATAY ÖZEL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ” DEDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’tan bisikletiyle yola çıkıp depremin vurduğu şehirleri tek tek gezerek, depremzede çocuklara kaligrafik çizim eğitimi veren Adem Ateş, “Antakya’yı böyle görmeyi beklemiyordum. Şehir tamamen yok olmuş” dedi.

Depremin başlangıç noktası Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine de gittiğini söyleyen Ateş, Hatay’a geldiğinde gördüklerini hayatı boyunca unutmayacağını belirterek “Depremin ardından oluşan acı tabloyu görünce, oradaki çocuklar için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. 10 Haziran’da bisikletimle Sivas’tan yola çıktım. Malatya, Adıyaman, Antep ve Maraş’tan sonra şimdi Hatay Antakya’dayım. Deprem bölgelerini dolaşıp konteyner kentlerde bulunan çocuklara kaligrafik isim yazarak etkinlik düzenliyorum. Çocuklara bir nebze olsun bulundukları ortamı unutturmak tek amacım. Bisikletimle deprem bölgelerini gezerken en ağır hasarın Hatay’da olduğunu gördüm. Şehir gerçekten yok olmuş. Hatay’ın Özel Afet Bölgesi ilan edilmesi için yetkililer, milletvekilleri, bakanlar daha neyi bekliyorlar. Benim gördüğümü onlar da görmüyor mu? Elimden geldiğince Hatay için sesimi duyurmaya çalışacağım. Umarım Hatay’a ve Hataylılara bir faydam olur” diye konuştu.

Adem Ateş, Antakya ziyaretinde bisikletiyle elektronikçiler çarşısına gelerek esnafın misafiri oldu.

Çarşı esnaflarından Hikmet Karaoğlan ise “Adem kardeşimize çok teşekkür ediyoruz. Deprem bölgelerini tek tek gezerek çocuklara etkinlikler düzenlediğini öğrendik. Esnaflar olarak kendisini ağırlamaktan mutlu olduk. Bu konuyla ilgili bizim de bir çift sözümüz var. Değerli Hataylılar, değerli siyasiler, sayın milletvekillerimiz, buradan hepinize sesleniyoruz. Sağolsun Adem kardeşimiz Sivas’tan yola çıkarak tüm deprem bölgelerini gezerek Hatay’a gelmiş ve Hatay’ın ne kadar büyük bir yıkıma uğradığını gözüyle görmüş. Buradan sayın milletvekillerimize sesleniyorum. Bize sahip çıkmadınız. Hatay’ın Özel Afet Bölgesi ilan edilmesini Hataylılar adına sizlerden istiyoruz. Hatay’ımız çok kötü durumda, umarız sayın vekillerimiz buna bir çare bulur” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.