MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ AÇILIYOR AMA ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kemal Üniversitesi 2 Ekim’de açılacağını duyurdu ancak çoğu binanın hasar aldığı ya da yıkıldığı kentte, öğrencilerin nerede kalacağı net değil.

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Traş, öğrenciler için konteyner kent yapılması çağrısında bulundu.

‘MEMNUN OLMASAM DA UZAKTAN EĞİTİM ALACAĞIM’

Şehrin tek üniversitesi olan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), 2 Ekim tarihinde açılma kararı aldı. Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Diş Hekimliği, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar, İlahiyat, İletişim, Mimarlık gibi fakültelerde eğitim yüz yüze yapılacak. Ancak Fen-Edebiyat, Eğitim ve Ziraat Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Turizm İşletmeciliği bölümlerindeki öğrenciler uzaktan eğitim görecek. Tüm birinci sınıflar uzaktan eğitim alacakken, diğer üst sınıflara 2023-2024 dönemine mahsus olmak şartıyla başka üniversitelere yatay geçişle özel öğrencilik hakkı tanındı.

MKÜ Ziraat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Eren Er, Ziraat Fakültesi’nde uzaktan eğitim kararı olduğunu, başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istemediğini belirtti. Uzaktan eğitimin kaliteli bir öğrenim için yararlı olmadığını düşünen Er, “Başka üniversiteye yatay geçiş düşünmüyorum çünkü üçüncü sınıf oldum. Bir sene için yeni bir ortama, yeni bir üniversiteye alışmak kolay değil. Yeni bir ev, yeni düzen zor. Memnun olmasam da uzaktan eğitim göreceğim” diye konuştu.

Yüz yüze eğitim olan fakültelerde öğrenciler barınma, sosyal hayat, eğitim kalitesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalacak.

Yüz yüze eğitimin zorunlu olduğu fakültelerde eğitim görecek arkadaşlarının şu an ne yapacağını bilemediğini belirten Er, “Konteynerde mi kalacaklar, ev var mı, belli değil. Sosyal hayat nasıl olacak? Öğretmenlerinden, arkadaşlarından vefat edenler oldu. Şehre geldiklerinde, derse girdiklerinde travma yaşayacaklar. Nasıl olacak bilmiyoruz” dedi.

‘OKULU AÇIYORSALAR KALCAK YERİ DÜŞÜNMÜŞLERDİR’

MKÜ İletişim Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Çağan Yıldırım, en büyük sorununun belirsizlik olduğunu söyledi, “Biz öğrenciler olarak kendi aramızda konuşuyoruz ama konuya dair bilgi sahibi kimse yok. Koskoca devlet okulu açılıyorsa, ‘bu öğrenciler nerede kalacak’ diye düşünmüşlerdir. Ev kiraları da çok pahalı ama Hatay’da şu an yüksek fiyattan bile ev yok” diye konuştu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.