ZEYTİN AĞAÇLARI TOPLU KONUTLARA KURBAN EDİLECEK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un muhalefet milletvekillerine yaptığı sunuma göre depremden etkilenen 18 ilde 674 bin 238 konut ihtiyacı bulunuyor. Söz konusu 18 ilin arasında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Antep, Hatay, Maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Urfa gibi deprem hasarının büyük olduğu illerin yanı sıra depremden görece az etkilenen Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde, Sivas ve Tunceli’nin de yer alması dikkat çekti.

EN FAZLA KONUT HATAY’A

Milletvekilleri ile paylaşılan verilere göre en çok konut ihtiyacı olan il Hatay. 250 bin 432 konut ihtiyacının tespit edildiği Hatay’ı 110 bin 508 konut ihtiyacı ile Maraş, 103 bin 197 konut ihtiyacı ile Malatya takip etti.

TOKİ Başkanı Bulut’un yaptığı sunuma göre konutların inşa edileceği bölgelerde 19 bin 920 dönüm orman alanı ve 2 bin 578 dönüm zeytinlik bulunuyor. Yasanın Meclis’te kabulünün ardından toplam 22 bin 498 dönüm yani 3 bin 200 futbol sahası büyüklüğündeki orman alanı ve zeytinlikteki ağaçlar kesilecek.

ZEYTİNLİKLERİN NEREDEYSE TAMAMI HATAY’DA

Çalışmadan en çok etkilenecek kentlerden biri, geçimini zeytincilikle sağlayan çok sayıda kişinin yaşadığı Hatay. TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un milletvekillerine yaptığı sunuma göre konut yapımından etkilenecek 2 bin 578 dönüm zeytinlik arazinin neredeyse tamamı; 2 bin 290 dönümü Hatay’da. Hatay’ın Antakya, Belen, İskenderun, Arsuz, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde zeytincilikle geçinen çok sayıda kişi yasanın geçmesi sonrası mağduriyet yaşayacak.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.