DEPREMDE ÖLMEDİĞİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından nüfus kayıtlarına “ölü” olarak kaydedilen 43 yaşındaki topoğraf Nureddin Geçim, yaşadığını kanıtlayıp kaybettiği işine geri dönmek istiyor. İskenderun’da yaşayan ve asrın felaketinde dayısı ve yengesini kaybeden Geçim, dayısının ölüm belgesini hazırlatırken hastanedeki görevliye kendi T.C. kimlik numarasını verince, yapılan hata üzerine kayıtlara “depremde öldü” olarak geçti.

Her şeyden habersiz dayısının cenazesini defnettikten sonra Ankara’da bir hastanede göz muayenesine giden Geçim, buradaki işlemleri sırasında nüfus kayıtlarında “ölü” olarak yer aldığını öğrendi.

Çalıştığı inşaat firmasındaki işinden de çıkarılan Geçim, akrabasının manavında ekmeğini kazanırken, yaşadığını kanıtlamak için nüfus müdürlüğü ve savcılığa yaptığı başvurunun bir an önce sonuçlanmasını bekliyor.

Nüfus kayıt örneği belgesinde 6 Şubat’ta öldüğü belirtilen Geçim, depremde ölmediğini kanıtlamak için çabaladığını belirterek, hatanın düzeltilmesi ve ardından “harita oluşturma ve verileri görselleştirmek için bilimsel ölçüm yapma” işi olarak bilinen topoğrafçılığa devam etmek için gün sayıyor.

Araştırma yaptığında yanlışlığı fark ettiğini anlatan Geçim, “Çalıştığım şirketi, ölü göründüğüm için Sosyal Güvenlik Kurumu aramış ve ‘ölü adama SGK primi yatırıyorsunuz, ceza yersiniz’ dedikleri için işten çıkarıldım. Depremden bu yana mağdur durumdayım. Hiçbir yerde çalışamıyorum. Nüfus müdürlüğüne konuyla ilgili gerekli dilekçeleri verdim. Mağduriyetimin giderilmesini ve tekrar işimde çalışmak istiyorum” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.