BİONTECH AŞISINA ‘YAN ETKİ’ DAVASI BAŞLADI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde de milyonlarca kişinin yaptırdığı BioNTech aşısının ölümlerle sonuçlanan korkutucu yan etkileri ortaya çıktıkça tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Birçok Türk bilim adamı ve doktorların da TV kanallarında ısrarla uygulanmasını tavsiye ettiği Covid-19 aşısıyla ilgili çeşitli ülkelerde davalar açılmaya başlandı.

Covid-19’a karşı ilk aşıyı üreten şirket olan BioNTech’e karşı Almanya’da açılan ilk davanın duruşması ise yapıldı.

Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in kurucusu olduğu BioNTech’in geliştirdiği aşının yan etkileri olduğunu söyleyen bir kadın, “daha önce açıklanmamış yan etkiler” sebebiyle en az 150 bin euro tazminat talebiyle Hamburg’da dava sürecini başlatmıştı.

İsmi açıklanmayan kadın Rogert&Ulbrich isimli hukuk şirketiyle çalıştığını duyurmuştu.

Alman yasalarına göre ismini açıklamayan kadın; halsizlik, uykusuzluk, göğüs ağrısı gibi yan etkilere maruz kaldığını dile getirmişti.

BioNTech ise ilaç ve aşılarının yan etkisi olduğunu ve bunların daha önce bilimsel olarak duyurulduğunu savunurken, bu yan etkilerin prospektüslerde de yer aldığının altını çizdi.

Dava geçtiğimiz ay görülecekti. Ancak davacının “reddi hakim talebi” nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen davanın ilk duruşması Rottweil kentinde yapıldı. Mahkemenin ne zaman sonuçlanacağı henüz bilinmiyor. Ancak BionTech’e karşı açılmış bu tek dava değil. İtalya’da da benzer gerekçelerle açılan farklı davalar bulunuyor.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.