ODUNCU “ÇOCUKLARIMIZA ZİHİNSEL VE DUYGUSAL ANLAMDA DESTEK OLMALIYIZ”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Fatma Oduncu geçtiğimiz günlerde Samandağ’ında gerçekleşen ve tepkilere neden olan kukla gösterisi ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Yaşadığımız deprem felaketi ve sonrasında tüm yaş gruplarındaki ama özellikle soyut kavram evresine henüz sahip olmayan okul öncesi çağındaki çocuklarımızın yaşadıkları travmalar, ebeveyn ayrılıkları ve sonrasındaki toparlanma mücadeleleri maalesef ki hepimiz tanık olduğu durumlar olmuştur. Bu anlamda çocuklarımıza; onların yaş ve seviyelerine uygun, özellikle zihinsel ve duygusal anlamda destek olabilmek amacıyla, ilgili müdürlüklerimiz işbirliği ile destek çalışmaları yapmaktayız. Bunu yaparken de sorumluluğumuzun bilincinde olarak; onlara sarf ettiğimiz her söylemin her davranışın onların zihninde nasıl yer edeceğini düşünerek yapmaktayız.

Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği üyeleri olarak; çocuklarımıza hangi niyetle olursa olsun, haklarına uygunsuz müdahale edebilecek, gelişim alanlarına zarar verebilecek her türlü davranış ve etkinliklerin ve kişilerin karşısında olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Çocuklarımızı; ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır” sözü temelinde korumalı ve değerlendirmeliyiz. Çünkü onlar toplumun teminatı ve geleceğidir.

29.06.2023 tarihinde çocuk etkinliği adı altında Samandağ ilçemizde yapılan “Korku ve Kederin Kaçtığı Gün” adlı kukla oyunu ve oyuna ilişkin bir sosyal medya hesabında yer alan paylaşıma istinaden Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği olarak ortak basın açıklamamızdır.

Ayrıca bu talihsiz olayı ivedilikle değerlendiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Kamuoyuna saygılarımızla” dedi.

 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.