HATAY ‘ÖZEL AFET BÖLGESİ’ İLAN EDİLMEZSE BU ŞEHİR 20 YILDA DÜZELMEZ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6  Şubat’ta yaşanan depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’ın “Özel Afet Bölgesi” ilan edilmesi için kampanya başlatıldı.

“Çalışmalar çok ağır gidiyor”, “Böyle giderse bu şehir 20 yıldan önce ayağa kalkmaz” sözlerini sarf eden vatandaşlar, ‘Özel Afet Bölgesi’ ilan edilmesi çağrısında bulundular.

Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlarda, şehirde en kazların büyük bir kısmının durduğunu ve çalışmaların kaplumbağa hızı ile ilerlediğini ileri sürerek, çalışmaların hızlandırılması için yetkililerin harekete geçirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

İMZA KAMPANYALARI BAŞLATILDI

Bu arada Hatay’da vatandaşlar “Hatay’ın Özel Afet Bölgesi” ilan edilmesi için kampanya başlattılar.

İnternet ve sosyal medya üzerinden başlatılan imza kampanyaları ilgi görüyor.

Kampanyadan bazıları şöyle;

Başlatan : Doğan Kuş

Yaşadığımız asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da bir türlü beklenilen ve özlenilen eski günlere dönülememektedir. Hem yerel halkın acılarını hafifletmek, hem de işletmeleri ayağa kaldırabilmek adına özel teşviklerin bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. Kadim kentin en büyük sıkıntılarından biri de barınma sorunu olarak önümüze çıkmaktadır bu durum hem vatandaşları zorluyor, hem de açılması planan işletmeleri kara kara düşündürüyor. Bundan dolayı hayata geçirilmesi planan teşviklerin koşulsuz bir şekilde Hatay halkının faydalanabilmesi için düzenlemeler yapılmalıdır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin yaralarını sarmak ancak özel afet bölgesi ilan edilip, ekonomik desteklerin sağlanmasıyla olabilir. Yerelde ve genelde bütün dinamikler bir araya gelerek bu şehri tekrardan eski günlerine kavuşturabiliriz.

Başlatan : Serkan Akyüz

%80 i yıkılan Antakya, özel afet bölgesi ilan edilmeli ve bu kapsamda özel devlet destekleri verilmelidir.

Verilen destekler bu depremin yaşayan ve evlerini, canlarını kaybeden depremzede vatandaşlarımıza yetersiz gelmektedir.

Maddi zorluklar ile karşı karşıya kalan depremzede vatandaşlarımızın özellikli konut desteklerinde yeterli desteği bulamayıp maddi açıdan endişe içindedirler.

Lütfen bu sesimizi duyun. Ve harekete geçin. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Sen varsan biz varız. Sen yoksan bir eksiğiz.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.