DEFNE İLÇESİNDE SU SORUNU GİDEREK ARTIYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da hasarsız binalara su verilmemesinden şikayetçi olan depremzedeler, marketten ya da çeşmeden su taşıyarak sorunu halletmeye çalışıyor.

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesi’nin nüfusu 2019 verilerine göre 4 bin. Depremler sonrası yıkım ve hasar oluşması nedeniyle mahalleli başka şehirlere gitti. Ancak mahallede hasar görmeyen binalar da var. Sağlam binalara yerleşmek isteyen depremzedeler, su sorunundan dolayı evlerine dönemiyor. Yerleşenler de pişman olduğunu belirtiyor.

Depremzedelerin suyla ilgili bir diğer şikayeti de kullanmadıkları halde fatura gelmesi.

50 yıldır Hollanda’da yaşayan adını vermek istemeyen bir depremzede, eşi ile depremden sonra Hatay’a yerleşmeye karar verdi. 28 Mayıs’ta Hatay’a dönen depremzede ve eşi, şehirde yaşanan su sorunundan dolayı döndüklerine pişman olduklarını söyledi.

Depremzede, geri döndüklerinde itfaiyenin depolarını doldurmaya geldiğini fakat zamanla gelmeyi bıraktıklarını anlattı. Her gün marketten su aldıklarını aktaran depremzede, susuzlukla başa çıkamadıkları için Arsuz’a gitmeyi planladıklarını dile getirdi.

ALMADIĞIMIZ HİZMETİN PARASINI İSTİYORLAR

Hatay İnşaat Mühendisleri Odası üyesi Adnan Özçelik de benzer bir durum yaşıyor. Özçelik’in evine de hasarsız olmasına rağmen su verilmiyor. Özçelik, her gün Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni (HATSU) aradığını, şikayet kaydı oluşturmasına rağmen sonuç alamadığını ifade etti.

Özçelik, hasarsız evlere su verilmediği gibi muhatap bulamadıklarının da altını çizdi.

Özçelik ayrıca “Su olmadan ne tadilat ne temizlik yapılır. ‘Hatay’a dönün’ çağrısı yapılıyor da, su yok nasıl dönsünler? Ayrıca geçenlerde su faturası geldi. Almadığımız hizmetin parasını istiyorlar” diye konuştu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde de vatandaşlar her hafta sonu gerekçe gösterilmeden sularının kesildiğini belirterek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu çözmesini istediler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.