EVVEL TEMMUZ FESTİVALİ’NİN BU YILKİ SLOGANI “MA RIHNA NEHNA HON” ‘BURADAYIZ, GİTMİYORUZ’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da bu yıl 7-23 Temmuz tarihleri arasında 23’üncüsü düzenlenecek olan geleneksel Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali’nin programı belli oldu. Festivalde söyleşi, forum, sergi, müzik, tiyatro ve sinema etkinliklerinin yanı sıra çocuklar, kadınlar ve gençler için özel etkinlikler düzenlenecek.

‘MA RIHNA NEHNA HON!’

Deprem sebebiyle Hatay’dan göçmek zorunda kalan halka geri dönme çağrısı yapan festival komitesi, “6 Şubat depremleriyle sarsıldık, yakınlarımızı, yaşadığımız yerleri kaybettik. Asla umutsuzluğa kapılmadık ve birbirimize tutunduk, halkın dayanışma köprüsüyle hayatta kaldık. Çadırlarımızı bitiştirdik, yan yana uyuduk, yemeğimizi ve acımızı paylaştık, yaralarımızı birlikte sardık. Şimdi, deprem sonrası bizlere çadırı bile çok görenlere, süreci fırsat bilip halkımızı yerinden yurdundan etmek isteyenlere fırsat vermemek için mücadeleye devam ediyoruz. Depremin ilk gününden bugüne duvarlarda, çadırlarda yazan, yürüyüşlerde dillere dolanan cümleyi hep bir ağızdan yineliyoruz: Ma rıhna nehna hon! Buradayız, gitmiyoruz!” dedi.

‘FESTİVAL KÖY KÖY, MAHALLE MAHALLE DOLAŞACAK’

Bir Arap Alevi geleneği olan Evvel Temmuz festivali için, “Arap Alevi halkının varlığını ve kültürünü silmek için fırsat kollayanlar duysun” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kültürümüzü yeniden ayağa kaldırmak için, Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali’ni bu yıl yeniden yapacağız. Geçen yıl Hatay’ın çeşitli ilçelerinde, mahallelerinde, köylerinde 17 gün boyunca kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirmiştik. Bu yıl da festivalimiz yine köy köy, mahalle mahalle dolaşacak.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.