DİKMECE MAHALLE SAKİNLERİNDEN KAMULAŞTIRMAYA TEPKİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremin vurduğu Hatay’da depremzedeler, kamulaştırma kararları karşısında mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek tapulu mallarının zorla alınamayacağını, bunun için mücadele edeceklerini söylediler.

TOKİ konutları yapılmak üzere, Antakya’ya bağlı Dikmece Mahallesi’nde, içinde çok sayıda zeytin ağacının olduğu tarım arazileri için kamulaştırma kararı alındı.

İçinde onlarca ev, toplamda bir milyonun üzerinde zeytin ağacı ve buğday ekili arazilerin olduğu bölgenin kamulaştırılması, bölge sakinlerinin tepkisini çekti. Mahalle sakinlerinin ifadesine göre karar henüz resmi olarak duyurulmasa da ihaleler gerçekleştirildi.

Etaplar halinde yükselecek olan TOKİ’leri inşa edecek olan firmalar çalışmalarına başladı. Etrafta hazine arazileri olmasına rağmen tapulu arazilerinin ellerinden alınacak olmasına tepki göstererek yürüyüş yapan mahalle sakinleri basın açıklamasıyla karardan vazgeçilmesini istedi.

BURANIN HUZURUNUN BOZULMASINI İSTEMİYORUZ

Mahalleli adına konuşan Ulaş Doğan, “Hep ayakta kalacağız. Biz kamulaştırmaya izin vermeyeceğiz. Geçmiş yıllarda buradan bir dal dahi kesmemize izin verilemeyen yerlerde binlerce zeytin ağacı kesilecek. Siz milyon tane ağaç keseceksiniz, o zaman yasak olmayacak mı? Biz buranın huzurunun bozulmasını istemiyoruz” dedi.

“DEPREMİ, BİZİM MALIMIZI ALMAK İÇİN KOZ OLARAK KULLANDILAR”

Vatandaşlardan Yıldıray Karatoz da şikayetini, “Tarlamı 25 yıl Suudi Arabistan’da çalışarak aldım. Arazime hafriyat yaptım, ev yapacaktım, ruhsat vermediler. Ben bütün paramı bu tarlaya koydum. Şimdi nasıl devlete vereceğim? Buraya Suriyeliler gelecek. Kendi memleketlerine hayırları olsaydı memleketlerinde kalırlardı. Bu bahçede 1500 ağaçtan 3 ton zeytinyağı çıkarıyorum. Artık nasıl geçineceğim? Toprağımı vermeyeceğim. Hazine malına yapılsın, alın teriyle kazandığım arazime yapılmasın. Depremi, bizim malımızı almak için koz olarak kullandılar” sözleriyle dile getirdi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.