DARÜŞŞAFAKA’DAN 100 DEPREMZEDE ÇOCUĞA EK KONTENJAN

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darüşşafaka Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek depremden etkilenen iller için toplam 100 kişilik ek kontenjan oluşturulduğunu bildirdi.

Başkan Savaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Lütfen anne ve babalarını kaybetmiş ilkokul 4. sınıf öğrencisi çocuklarımızın 21 Mayıs Pazar günü Türkiye’nin 37 ilinde gerçekleştirilecek sınava girmesini sağlayalım” dedi.

Giriş Sınavı kayıtları için son gün 15 Mayıs 2023 Pazartesi. Hatay’daki sınav merkezi ise Mehmet Akif Ersoy İlkokulu.

Prof. Dr. Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu “Darüşşafaka Cemiyeti olarak, anne ve/veya babasını kaybetmiş, maddi imkanları yetersiz, yetenekli çocuklarımıza her zaman şefkat yuvası olduk. Bu zamana kadar, deprem gibi doğal afetlerden zarar gören bölgelerden eğitim kurumlarımıza getirdiğimiz çocuklarımıza kol kanat gerdik, nitelikli eğitim almalarını sağlayarak onları pırıl pırıl geleceklerine hazırladık.

Şimdi de on bir İlimizde yaşanan depremde anne ve/veya babasını kaybeden çocuklarımıza nitelikli eğitim vermek için kontenjanımızı artırdık.

İlk etapta, başta Türkiye İş Bankası olmak üzere çok sayıda bağışçımızın katkılarıyla, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde depremzede çocuklarımızın Darüşşafaka ailesine katılması için hazırlıklarımıza başladık.

Öğrencilerimizin teknoloji destekli eğitimleri için tablet ve bilgisayar sayımızı artıracağız. Depremden etkilenen çocuklarımıza yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunmak amacıyla yetenek atölyelerimizin sayısını artıracak; müzik, spor ve sanat alanlarını kapasiteye göre düzenleyecek ve yine bu alanların sayısını artıracağız.

Psikolojik, sosyal ve duygusal olarak depremden etkilen öğrencilerimize destek olmak için nitelikli öğretmen sayımızı artıracağız. Psikolojik destek programlarımızla ve nitelikli eğitimle öğrencilerimizi daha iyi bir geleceğe hazırlayacağız” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.