ON İLDE SINIFTA KALMA YOK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den depremzede öğrencilere müjdeli bir haber geldi. Bakan Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı.

Uygulamanın Elazığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri, başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler. Sorumluluk sınavları 19-25 Haziran arasında yapılacak. Ders yılı sonunda yapılacak sorumluluk sınavları mevzuat çerçevesinde yapılacak. Ancak diğer illere nakil yaptıran öğrencilere bu hakkı tanımadık. Bu düzenlemenin bölgeye dönüşleri artıracağını öngörüyoruz. Bundan sonra dönecekler de bundan yararlanacaklar. Öğrencilerin ikinci dönemi orada bitirmeleri yeterli olur” dedi.

Bakan Özer, şunları söyledi:

“Ortalamada birinci ile ikinci dönem not ortalaması alınıyor. İkinci dönem notu düşükse birinci dönem notu esas alınacak. Eğer ikinci dönem sınava girmemişse birinci dönem puanı esas alınacak. Eğer sınava girdi ama ikinci dönemin notu birinci dönemin notundan düşük ise birinci dönem notu esas alınacak ama yüksek ise ortalaması alınacak.

Atanacak 45 bin öğretmenin yüzde 50’sini bölgeye vereceğiz ve çoğunluğunu da Hatay’a atayacağız.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.