HATAYLILARIN MORAL, MOTİVASYONA İHTİYACI VAR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerde hasar görerek yıkılan binalardan birisi de UNESCO Hatay Gastronomi Evi’ydi. Kültürel miras ürünlerine değer veren ve onların korunup yaşatılmasını önemseyen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2019 yılında gastronomi alanında Hatay’ı ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görmüş ve böylelikle Hatay mutfağının lezzetleri tescillenmişti.

Mersin’de açılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde bir konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş;

“Restore edilmiş tarihi bir Antakya Evi’nde şehrimizin yöresel lezzetlerini dünyaya sunarken depremde büyük hasar gören Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait UNESCO Hatay Gastronomievi Mersin’de, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmete açtığı Gülnar Gastronomi Konağı’nda hizmet vermeye başladı.

Konakta Mersin mutfağının eşsiz yöresel lezzetleriyle birlikte yer alacak olan Hatay lezzetleri, aynı sofrada yer bulacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli ile birlikte 35 personelimizin çalışacağı konakta sunulacak Hatay menüsünün malzemeleri de Hatay’daki esnaflardan sağlanacak.

İçimiz buruk ama biz yeni binalarımız için planlamaları yaparken, Mersin’de bulunan onbinlerce hemşehrimiz ile buluşacak olmanın, gastronomimizi hiç kimseye unutturmayacak olmanın heyecanını da yaşıyoruz.

Depremin ilk saatlerinden itibaren yanımızda olan ve Gastronomi Evimizin yeniden faaliyete girmesi için imkan sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer başta olmak üzere Meral Seçer hanımefendiye, Gastronomi Evi projesi için büyük emek veren sevgili eşim Nazan Savaş’a ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.