“9 YILDIR BİR ÇİVİ BİLE ÇAKTIRMADILAR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 50 bini aşkın vatandaş yaşamını yitirdi. 11 ili kapsayan deprem bölgesinde ise milyonlarca vatandaş olumsuz etkilendi. Depremin etkilediği iller de enkaza döndü.

Depremden en çok hasar alan illerden biri olan Hatay’da hayatın normalleşmesi için çalışmalar devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, enkaza dönen şehre dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘TALEPLERİMİZ CEVAPSIZ KALDI’

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın canlı yayın konuğu olan Savaş, depremde yaşanan ağır tablonun nedenlerine işaret etti. Savaş, depremden önce kentsel dönüşüm için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ulaştıklarını ve taleplerini ilettiklerini belirtti. Ancak bakanlığın, taleplerini cevapsız bıraktığını ifade etti.

‘9 YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKTIRMADILAR’

Uyarılarda bulundukları yapıların büyük bir bölümünün depremde yıkıldığını belirten Savaş, “2013’ten beri kentsel dönüşüm yapalım diyorum, 9 yıldır CHP’de belediye başkanlığı yapıyorum bana bir çivi bile çaktırmadılar” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.