ANTAKYA UZUN ÇARŞI ESNAFI ESKİ BAYRAMLARI ARIYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce iş yerinin yıkıldığı Hatay’ın Antakya ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, esnaf eski günleri arıyor.

Diğer yandan da tarihi Uzun Çarşı’daki iş yerlerini açabilen az sayıda esnaf ise bayrama buruk giriyor. Öte yandan müşterilerini de ağırlayarak eski günlerin hasretini çekiyor.

Her bayram öncesi bölgede oluşan yoğun kalabalığa özlem duyan esnaf, her şeye rağmen mücadelesini sürdürüyor. Müşterilerine hizmet vermeye devam eden kısıtlı sayıdaki işletmelerden süt ve süt ürünlerinin satıldığı yöresel iş yerinin sahibi Abdullah Güllaç şöyle konuştu :

“Genellikle şehir dışına çıktığı için insanlarımız, yoğun bir kargo siparişimiz var. Türkiye’nin her yerinde müşterilerimize kargolarını güvenli bir şekilde hazırlayarak, birkaç günde kendilerine ulaştıracağız. İçimiz buruk ama Allah’tan gelen bir durum bu. Çalışmaya başladık, tekrardan kalkınacağız.

Hatay’ın Ramazan’a özel tatlısı Küncülü Helva işletmecisi Şahap Fansa ise şu ifadeleri kullandı :

“Felaketten sonra böyle olmasını beklemiyorduk. Hataylı olup da depremden dolayı İl dışına çıkan müşterilerimiz bayram nedeniyle bizleri arıyorlar ve özellikle Kömbe, Ramazan Helvası ve Helva Köpüğü ürünlerimizin siparişlerini hazırlıyoruz. 3 gün süresince kargoları hazırlamak için çalışacağız. Yarına kadar 300 kilo kadar siparişimizi hazırlayacağız.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.