DENETİMSİZLİĞİ FIRSATA ÇEVİREN KASAPLAR KURAL TANIMIYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya eski sebze hali arkasında bulunan yolda faaliyet gösteren Suriyeli kasaplar, denetimsizlikten faydalanarak insan sağlığını tehlikeye atacak şekilde satış yapıyorlar.

Depremler nedeniyle enkaza dönen Antakya’da birçok esnaf işyerini açarak normalleşmenin ilk adımlarını atarak insanlara umut verirken, bazı kendini esnaf sanan kasaplar da halkın sağlığını hiçe sayarak etlerini toz-toprağın arasında satmaktan geri durmuyor.

Yaşanan yıkım nedeniyle şehrin dört bir yanında enkaz yığınları oluşurken, zabıta ekipleri de buralarda görev yapmakta. Bu durumdan faydalanan ve Suriyeli olduğunu öğrendiğimiz kasaplar yasak olduğu halde etlerini dışarıda sergileyerek adeta Suriye’de yaptıklarını burada da yapmaya çalışıyorlar.

Eski Çukobirlik olarak bilinen Tayfur Sökmen Pazar yerinin bulunduğu yoldan geçen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında tepkilerini dile getirerek “Burada bulunan kasaplar sürekli bu şekilde satış yapıyor. Kimseden tepki görmedikleri için hijyene önem vermiyorlar. Antakyalı esnafımızın yerini almaya çalışan bu insanlar yaşadığımız şehrin kültürüne ayak uydurmak yerine, Suriye’de olduğu gibi burada da aynı şekilde davranıyorlar. Görevli ekipler yaşanan depremler nedeniyle mecburen farklı işlere yoğunlaşırken bu tür işyerlerinin de denetlenmesini istiyoruz” dediler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.