SOĞAN HASADI YÜKSELEN FİYATLARI DÜŞÜRECEK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ay itibariyle Adana ve Hatay’da turfanda soğan hasadının başladığını ve rekoltenin geçen yılın üzerinde olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan verilen bilgilere göre, Güneydoğu’da yapılan hasat ihtiyaç fazlası doğuracağı için fiyatların düşmesi gündemde.

Bakanlıktan soğan üretimi ve piyasaya arzı ile ilgili yapılan açıklamada, Türkiye’de son 10 yıllık ortalamaya göre yılda 2 milyon 100 bin ton kuru soğan üretildiği, 2022’de 2 milyon 350 bin ton üretim gerçekleştiği hatırlatıldı.

“Halkımızın gıda ihtiyacı kesintisiz bir şekilde karşılanmaktadır”

Açıklamada, ihtiyacı karşılayacak düzeyde kuru soğan üretiminin gerçekleştirildiği belirterek şu ifadelere yer verildi:

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, “2021/2022 pazarlama yılında yurt içi kullanım miktarı 2 milyon 87 bin ton ve yeterlilik oranı yüzde 114,7. Bu veriler dikkate alındığında ihtiyacı karşılayacak düzeyde kuru soğan üretiminin gerçekleştirildiği görülmektedir. Sahip olunan arazi varlığı ile farklı coğrafi bölgelerde değişen iklim özellikleri, ülkemizin bir bölgesinde ekim yapılırken bir başka bölgede hasat yapmaya imkan vermektedir. Böylece halkımızın gıda ihtiyacı kesintisiz bir şekilde karşılanmaktadır” denildi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.