BAYEZİD-İ BESTAMİ TÜRBESİ DE DEPREMDE ZARAR GÖRDÜ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 ili etkileyen depremler, Kırıkhan ilçesi Alaybeyli köyünde bulunan, Hadislerin çoğunda ismi zikredilen büyük İslam alimi Bayezid-i Bestami Türbesi’ni de vurdu.

Batıda kayaların tıraşlanması ile oluşturulan, kuzeyde de sur duvarı ile sınırlanmış alanda birbirine kapı ile bağlanan, dikdörtgen planlı, beşik tonozlu dört mekandan oluşan türbenin yolları, kaleden düşen taşlarla kapandı.

Yakın zamanda restore edilen türbenin giriş kapısı ve kitabesi de taşların altında kaldı. Türbenin içerisinde yer alan çilehane ve sandukalar ise zarar görmedi. Darb-ı Sak Kalesi’nin etrafında bulanan tarihi kemerlerin ise bir kısmının yıkıldığı görüldü.

“TÜRBENİN ZARAR GÖRMESİNDEN DOLAYI ÜZGÜNÜZ”

Alaybeyli köyü muhtarı Hamza Kadıoğlu, türbenin yakın zamanda restore edildiğini belirterek “Bayezid-i Bestami Türbesi depremde büyük zarar gördü. Türbenin etrafı da büyük zarar görmüş durumda, üzgünüz.” dedi.

Kadıoğlu, “Burası ayrıca bir kale. Burası Kırıkhan için çok değerli. Devletimiz burayı yeniden yapacaktır. Devletimizin buraya da bakacağına, Cumhurbaşkanımızın burayı ayağa kaldıracağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.