BAŞKAN SAVAŞ “İSTİFA EDERSEM KENDİMİ VATAN HAİNİ İLAN EDERİM”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, düzenlediği toplantıda Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler arasında Hatay’ı uluslararası alanda tanınır hale getirmek, şehri yeniden inşa etmek ve modern bir şehir kurmak için 10 yıllık anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Toplantıda açıklama yapan Savaş, ‘İlk 10 günden itibaren yaralarımızı nasıl saracağımızı ve Hatay’ı bundan sonra nasıl dimdik ayakta tutarız, bir sonraki depremde insanların hayatını kaybetmesini nasıl önleriz diye çalışmalara başladık. Sivil toplum örgütlerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, yurtdışındaki sivil toplum örgütleriyle temasa geçtik. Şehrimizin bundan sonra bu gibi afetlerden minimum seviyede etkilenmesi için, Birleşmiş Milletler Kuruluşu ile irtibata geçtik. 22 gün önce çalışmalarımıza başladık ve Birleşmiş Şehirler ile bir anlaşmaya vardık. El birliği ile Hatay’ı daha sağlıklı bir şehir nasıl yaparız, diye çalışma yaptık. Konuttan enerji üretim ve tüketimine, ulaşıma, eğitime ve yenilenebilir enerji üretimine, bunun tasarruflu şekilde ev ve iş yerlerinde kullanılmasına varana kadar ‘yaşanabilir ve sürdürülebilir’ bir şehri nasıl yapacağımızı konuştuk. Sonuç itibariyle anlaşmaya vardık. Bundan sonraki süreçte hem bizim kendi üniversitelerimizden ve yurt dışından görüştüğümüz uzmanlar, hem de Birleşmiş Şehirler himayesindeki 25 tane uzman ile Hatay’ı tarihi kimliğiyle, kültürel birikimiyle yeniden inşa edeceğiz” dedi.

KENDİMİ VATAN HAİNİ İLAN EDERİM

Şehri terk etmeyeceğini söyleyen Savaş, “Beni arayıp, ‘Milletvekilliğine aday olacak mısınız’ diye soruyorlar. Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. Güzel günlerde biz hemşehrimizle birlikte bu şehri yönettik, en kötü günde bizim bu şehri terk etme lüksümüz yok” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.