KILIÇDAROĞLU “EVLERİ YIKILAN DEPREMZEDELERDEN 5 KURUŞ ALMAYACAĞIZ”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte depremde hayatlarını kaybedenlerin defnedildiği HBB Narlıca Deprem Mezarlığını ziyaret etti.

EVLERİ YIKILANLARDAN 5 KURUŞ ALMAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, mezarlık ziyareti sonrası katıldığı toplantıda, depremden dolayı evleri yıkılan depremzede vatandaşlara anahtarlarını teslim edeceğiz ve 5 kuruş almayacağız diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü :

“Beraber olmak, birlikte olmak, bu ülkenin geleceğini birlikte inşa etmek boynumuzun borcudur. Hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, 85 milyon insanı kucaklamak, benim de boynumun borcudur. Zor günlerden geçiyoruz biliyorum. Acılarımız yoğunlaşıyor biliyorum. Acılarımızı hafifletmek için her birimiz tek tek fedakarlık yapıyoruz bunu da biliyorum. Ama bazı acılar var ki yüreğimizin bir köşesinde devamlı durur. Belli dönemlerde hatırlarız. Bu acılardan birisini sizler de bizler de yaşıyoruz. Depremin yarattığı büyük acı, sadece kendi ülkemizde değil, bütün dünyada yankılandı. Birlikte olmak, beraber olmak, yaralarımızı sarmak gibi bir hasreti asla unutmayacağız. Hatay’da ilk toplantıyı yapıyorum. Millete sesleneceğim bundan sonra. Benim boynumun borcu millete seslenmek ve doğruları anlatmak.

EKREM İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİM

Depremin olduğu andan itibaren hepimiz hareket halindeydik. Depremin olduğu yerde büyük bir travma vardı, o şoku atlatmamışlardı. Ama Anadolu’dan binlerce insan geldi. Arama kurtarma ekipleri, yiyecekler… Ekrem İmamoğlu koordinatör olarak görev yapıyor. Kendisine teşekkür ederim. 6693 kişi İBB koordinatörlüğünde görev yaptı. Görev yapanlara da teşekkür ederim.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.