MERAL AKŞENER VE EKREM İMAMOĞLU HATAY’DA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da olası bir depremin yaratacağı yıkıma dikkat çeken Ekrem İmamoğlu “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren deprem konusunda hassasiyet göstererek hazırlık yapmaya devam ettik. Bu yaşadığımız depremlerin öncesinde Aralık-Ocak ayında dahi İBB’ye kentsel dönüşümü hızlandırmak adına önerilerimiz vardı. Bir tanesi de o zaman reddedildi. Bir kez daha görüşülmek üzere süreci takip ediyoruz. Seferberlik planı açıkladık. Eylem planımızı sürdürüyoruz.”

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ‘SU’ AÇIKLAMASI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kentteki son duruma ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Konteyner ve çadır konusunda bütün desteklere teşekkür ediyoruz. Ama gerçekten çadır, konteyner, tuvalet ve çamaşır makinesine ihtiyacımız var.”

Hatay’daki su sıkıntısına dair de konuşan Savaş, şunları söyledi:

“Bir yanlış anlaşılma oldu. Çok yıkılmış ilçeler dışında şu an su sorunumuz yok. Çeşmeler yaparak sokaklara, ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. 209 mahallemizin sadece 35’ine su veremiyoruz.”

“TEDBİR ALINMAZSA BEKA SORUNU TAVAN YAPAR”

Akşener, liyakatsizliğin deprem sürecini de olumsuz etkilediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Afet Allah’tan gelmedir; doğru. Ama tedbirini alma görevi iktidardadır. Deprem sonrasında yaşananlar, beceriksizlik ürünü olarak ortaya çıktı. Yine tedbir alınmazsa beka sorunu tavan yapar.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.