HATAYLILAR ŞEHRİ TERKETMEYE DEVAM EDİYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş ile Hatay merkezli gerçekleşen depremlerin ardından evleri enkaza dönen Hataylılar alabildikleri eşyaları ile otobüslerle şehirden ayrılıyor. Otobüs firmasında çalışan bir görevli kentteki son durumu, “Her saat başı araba çıkıyor. Şuanda yoğunluk var. Bazıları evleri ne durumda diye geri dönüyor. Her araba dolu gidiyor. Günlük en az 2 bin yolcu taşıyoruz” sözleriyle anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarasını saramadan Hatay’da dün akşam bir deprem daha meydana geldi. Şehirde kalanlar yaşadıkları büyük korkuyla eşyalarını toplayıp terminalin yolunu tuttu.

Kahramanmaraş ile Hatay merkezli gerçekleşen depremlerin ardından evleri enkaza dönenler kurtarabildikleri eşyaları ile otobüslerle şehirden ayrılıyor.

 

BİNLERCE CAN KAYBI…

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Hatay’da binlerce kişinin vefat etmesine ve evsiz kalmasına neden oldu.

 

HATAY’IN 2 İLÇESİNDE 2 BÜYÜK DEPREM DAHA

Yaralarını sarmaya çalışan depremzedeler 15 gün sonra bu kez merkez üssü Defne ve Samandağ olan iki büyük deprem daha yaşadı. Büyük korku ve panik yaşanan kentte bazı hasarlı binalar yıkıldı.

Son sallantıda 6 kişi hayatını kaybederken, 300’den fazla kişi de yaralandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.