KIRIKHAN-KUMLU’DA PETROL VE GAZ TESPİTİ HEYECAN YARATTI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Kırıkhan ve Kumlu ilçelerinde 1989’da bir şirket tarafından gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde petrol yok diye kapatılan kuyulardan gaz sızmaları vatandaşlara petrol umudu verdi. Prof. Dr. Ergün Yaşar, bölgede yaklaşık olarak 38 noktada petrol sızıntısı gaz çıkışlarının bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

34 yıl önce Kırıkhan ve Kumlu ilçelerinde petrol arama faaliyetleri gerçekleştirildi. O dönem şirket tarafından petrol yok diye kapatılan kuyulardan ise gaz sızıntısı gerçekleşmeye başladı. Haz sızıntısı nedeniyle bölgede petrol olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünen yöre halkı da heyecanlandı.

Bölgeye giden İskenderun Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yaşar’da İHA muhabirine yaptığı açıklamada Hatay’da 38 noktada petrol sızıntısından kaynaklı gaz çıkışlarının bulunduğunu, bilimsel çalışmalarla ve modelleme çalışmalarıyla ortaya koyduklarını açıklaması heyecanı iki kart arttırdı.
Hatay’ın Kırıkhan İlçesine Bağlı Kazgeli Mahallesinde 1989 yılında petrol kuyusunun açıldığını ve çalışmalar yapıldığını ifade eden Yaşar, ”Bu bölgede petrol sisteminin varlığını ortaya koyduktan sonra Türkiye petrollerinin bu konuyla ilgili detaylı çalışmalarını yaparak, jeolojik ve jeofizik etkilerini yaparak bölgedeki var olabilecek noktalardan yeterli donelerin derlenmesi de böylece ülkemize kazandırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.