YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ.. AFRİN ÇAYI’NDA GÖZLE GÖRÜNEN DEĞİŞİM

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kumlu ilçesi için var gücüyle çalışıp, gece-gündüz ekibiyle beraber sahada olan Belediye Başkanı Mehmet Deli, Afrin Çayı ıslah projesinin hayata geçirilmesi üzerine açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Deli, yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere 2019 yılının sonuna doğru kendi imkanlarımız ve hiç bir şekilde ihale edilmeden personelimiz ve iş makinalarımız marifetiyle çevre düzenlemesine başladığımız “AFRİN ÇAYI ISLAH VE DÜZENLEME PROJEMİZ”’de şimdi geldiğimiz noktadayız.

Yaklaşık iki yılı aşkın zamandır yapılan çalışmalar neticesinde onlarca metruk bina, yapı, hafriyat, gübre, çöplüğe çevrilen yerler vb. binlerle ifade edilen kamyonlarca malzeme temizlenip, yıkım yapılıp gereken anlaşmalar vatandaşlarla yapılmış, yerine de temiz dolgu çalışmaları yapılmıştır.

Bununla beraber peyzaj mühendislerince, mimarlarla hazırlan proje aşamalı olarak hataya geçirilmiştir. Takdir gören çalışmalarımız vatandaşlarımızca her platformda dile getirilmiştir.

Vatandaşlarımız o bölgede yürüyemezken, geceleri o karanlıkta geçmeye korkarken, her an neyle karşılaşacağını bilmezken, şu anda gecenin kaçı olursa olsun güvenli bir şekilde ailesiyle yürüyüş yapıp dinlenmekte ve yeşilin nimetlerinden faydalanmakta, çocuklarımız çocukluğunu yaşamaktadırlar nihayet.

Tüm bu çalışmalar devam ederken 20 yıldır temizlenemeyen kanalımız yoğun taleplerimiz ve uğraşlarımızla Sayın Valimiz, İlçe Kaymakamımız, DSİ Müdürümüzün katkılarıyla da şimdi görülen tertemiz bir görüntüye kavuşturulmuştur.

Yapılan çalışmaların hem sağlık, hem şehirleşme, hem görüntü, hem kullanışlılık, hem modernlik, hem de ilçemize yakışır şekilde tamamlanmasından biz ekibimiz ve ilçemiz halkı büyük bir gurur duymaktayız. Biz Kumlu’yu hakettiği yere getireceğiz. Hiç bir engel tanımadan ilerliyoruz elhamdulillah.

Tüm bunları yaşarken ve ve gece gündüz bizlerle emek edip çabalarken, bizlere olumlu katkılarıyla destek vererek; ‘AFRİN sırtındaki

vatandaşlarımıza konut çalışmaları da yapılmalı, bu vatandaşlarımıza konutlar yapılmalı, o bölge de yeşil alanlara katılmalı, sosyal tesislere dönüştürülmeli’ diyen kıymetli büyüklerimize burada, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu tavsiyelerden sonra zaten bizlerin üzerinde çalıştığımız projeler doğrultusunda hızla adımlarımızı atıp en kısa zamanda bunları da hayata geçireceğiz.

Yine bunun yanında çalışmalarımıza engel olurcasına; ‘ne gerek vardı, seçim yatırımı mı yapıyorsunuz, bugüne kadar nerdeydiniz, buraları tekrar eski haline getirirler’ diyerek yapılan çalışma ve emeğe karşı saygı duymayan art niyetli, hayatında hizmetten başka sadece siyasetten beslenen, yıllarca hizmetten uzak yaşamış, siyasetsiz hizmet olmaz giyen kıymetli vatandaşlarımıza da sadece üzüntülerimizi bilmelerini belediyem, emek veren personelim ve kurumum adına borç bilirim” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.