”HİZMETLERİZ SEVDAMIZ ANTAKYA’YA”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediyecilik hizmetlerimizi burada anlatmak ile bitiremeyiz, engellilerimize, yaşlılarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, esnafımıza, öğrencilerimize her alanda hizmet veriyor, her türlü istek ve ihtiyaçlarını gerek bireysel gerekse toplumsal olarak karşılama gayretinde bulunuyoruz. Bu çerçevede ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza 379 adet akülü ve 391 adet tekerlekli sandalye verilmiştir.

Göreve geldiğimiz günden bu yana genellikle soğuk kış günlerinde sabah 7 ile 9 saatleri arasında belediyemize kazandırdığımız mobil çorba araçlarımız ile halkımıza çorba ikramı yapılmaktadır.
Gerek pandemi döneminde gerekse günümüz şartlarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanında olduk. Bu kapsamda ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza üç yılda 192 bin gıda kolisi yardımı, 73 bin hanemize iftar sofrası olarak sıcak yemek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giyim yardımı hizmetleri de yapılmıştır.

“KÜLTÜR, SANAT İLE DİNAMİK BİR ŞEHİR”

Antakya’yı yaşayan bir kültür, sanat ve spor şehri yapmayı hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda Saraykent Mahallesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu, Haraparası, Serinyol ve Küçükdalyan Mahallelerine 500 kişilik tribünlü, soyunma odaları olan sentetik çim futbol sahaları, Akasya, Odabaşı, Esenlik ve Saraykent
Mahallelerine 5 adet basketbol sahası, Akhisar, Üçgedik, Alahan, Açıkdere, Üzümdalı, Aşağıoba, Alaattin, Oğlakören, Akasya, Odabaşı, Esenlik, Saraykent, Narlıca Mahallelerimize13 adet amatör spor kulüpleri için futbol sahası, Akcurun, Kisecik, Bohşin ve Ovakent Mahallelerimize de sportif alanlar, Bağrıyanık Mahallesi’nde Bilim Merkezi, Habib-i Neccar Mahallesi’nde El Sanatları Müzesini ve Gastronomi Akademisini, Hürriyet (Saray) Caddesi’nde Antakya El Sanatları Teşhir Mağazası ve Turizm Danışma Ofisini, Kurtuluş Caddesi’nde Kadın Kooperatifleri Satış Mağazasını, Esenlik, Esentepe ve Akasya Mahalleleri’nde Çok Amaçlı Salonlarımızı hizmete sunduk.

“GENÇLERİMİZ BİLİMİN IŞIĞI İLE AYDINLANIYOR”

Etkinlikler, çalıştaylar, festivaller, konferanslar, eğitim programları, konserler, sergiler, bilim şenlikleri, uygulama atölyeleri ile şehrimizin ve hatta ülkemizin tanınmış sanatçılarını sanatseverlerle buluşturduk. Okullarımızda düzenlediğimiz Uzay gözlem etkinliklerimiz ile 311 okulda 12 bin 370 öğrenciye ulaştık.

Gece gözlem etkinliklerimiz ile de 8650 öğrencimize gece gözlemi yaptırdık. HEROD Bilim Şenliği düzenleyerek 21 bin 300 öğrenciyi misafir ettik. Bilim Merkezimizde yıllık 5 etaptan oluşan robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, astronomi ve uzay bilimleri alanlarında 4042 öğrencimize kurs imkanı sağladık.

“ROBOTİK KODLAMA ŞAMPİYONASINA KATILIYORUZ.”

Bilim Merkezi’mizde robotik kodlama alanında eğitim gören öğrencilerimiz Antalya’da TUBİTAK tarafından düzenlenen Robotik yarışmasına katılarak Türkiye birinciliği ve iki ikincilik elde etmişlerdir. 2022 Kasım ayında Estonya’da yapılacak Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanmışlardır.

Resim, gitar, bağlama, keman, ney, şan eğitimi, çocuk korosu, halk oyunları, satranç, İngilizce, sınavlara hazırlık kurslarımız ile gençlerimizin her alanda yanındayız.

“SPORA VE SPORCUYA ÖNEM VERİYORUZ”

Spor alanında da Voleybol, boks, karate, güreş, basketbol, futbol, satranç, yüzme kurslarımız ile gençlerimize sporu sevdirirken bir yandan da profesyonelliğe adım atmak isteyen sporcularımızı amatör liglerde lisanslı olarak yetiştiriyoruz.

Belediyemiz Güreş takımı yerel, bölgesel ve Türkiye genelindeki yarışmalarda birçok şampiyonluğu bulunmaktadır. Bunun neticesinde iki tane sporcumuz Milli Takıma seçilmiştir.
Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Liginde mücadele eden Kadın Voleybol takımımız ile Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden futbol takımımız bulunmaktadır.

“GENÇLERE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”

‘YEREL YÖNETİMLER VE GENÇLİK’ Proje Yarışması Ödül Töreninde gençlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizden dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen başarı plaketi bizleri onurlandırmıştır.

Bunun yanında Tayfur Sökmen kapalı semt pazarını şehrimize kazandırdık. Şehrimizi en iyi hizmetle buluşturmak için gayretle çalışmaya bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz.
Antakya’mızı geleceğe taşımaya yönelik hizmetlerimiz elbette bunlarla sınırlı değil.”Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım” ilkesi ile hareket etmekteyiz. Hizmetlerimiz Sevdamız Antakya’ya, “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir” düsturu ile bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.