BAŞKAN YILMAZ: “HALKA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana Antakya’ya layık olduğu hizmetleri kazandırmanın gayreti ile çalıştıklarını, bundan sonraki süreçte de hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirten bir açıklama yaptı.

“ 179 KM ASFALT YOL YAPTIK”

Belediye hizmetlerinin yer aldığı açıklamada Başkan Yılmaz, yol çalışmalarından, mega projelerine, park bahçe hizmetlerinden, sosyal ve kültürel çalışmalarına kadar pek çok alanda yürütülen hizmetlerini özetledi. Başkan Yılmaz hizmetleri hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Gönül Belediyeciliği anlayışı ile göreve başladığımız günden itibaren halka hizmet hakka hizmettir ilkesi ile 95 mahallemize sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp geç saatlere kadar durmadan, yorulmadan çalışarak eşit şekilde hizmet vermeyi hedef edindik. Bu hedefimiz doğrultusunda bu güne dek ilçemizde, 232 bin ton asfalt dökerek 179 kilometre asfalt yol yaptık. Kilit taşı parke döşeme çalışmalarımız ile de gerek merkez gerekse kırsal mahallelerimizde 845 bin metrekare parke yol ve 20 bin metrekare kaldırım yaptık. Buna ek olarak 95 kilometre sathi kaplama ve 268 kilometre stabilize yol yaptık.

“8 YENİ PARK İNŞA  ETTİK, 130 PARKI YENİLEDİK”

Şehrimizin park ve yeşil alanlarının korunması, çoğaltılması ve bakım onarım çalışmalarının düzenli olarak yapılması konusunda da büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bu kapsamda sorumluluk alanımızda bulunan 190 adet park ve 2 adet mesire alanımızda düzenli olarak bakım, onarım, iyileştirme, sulama gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Akasya, Küçükdalyan, Esenlik, Bitiren, Serinyol, Karaali ve Odabaşı Mahallelerimizde toplam 8 adet yeni park inşa ettik. Yeni parklarımızı inşa ederken yeşil alanın mümkün oldukça fazla olmasına hassasiyet gösteriyoruz bu kapsamda toplam 35 bin metrekare yeşil alana 10 bin 500 metrekare parke kullandık. 190 parkımızın 130 adetini yeniledik.

Park ve bahçelerimizde kullanılan bitkilerimizi Bitki Üretim Merkezimizde üretmekteyiz. Şehrimizin görsel estetiğine verdiğimiz önem doğrultusunda tüm mahallelerimizin girişlerine “Hoşgeldiniz” teması ile mahalle ismi yer alan totem tabelalar yerleştirdik.

“ŞEHRİMİZİN TEMİZLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Tertemiz bir Antakya için 95 mahallemizde genişliği 14 metre altında olan tüm cadde ve sokaklarda her gün süpürge, konteyner tasfiye, yıkama, moloz kaldırma, metruk alan temizlikleri, çevre koruma denetimleri hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetler kapsamında günlük yaklaşık 500 ton civarında evsel katı atık, bertaraf edilmektedir.

Ayrıca İbadethane temizliği hizmetlerimiz ile şehrimizde bulunan 306 adet ibadethane periyodik olarak temizlenmektedir.

“CAN DOSTLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Can dostlarımız sokak hayvanlarımıza, barınak hizmeti, barınağa taşıma hizmeti, bakım ve beslenme ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmetler sunuyoruz.
Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz barınağımız Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından verilen “EN PATİ HAYVAN DOSTU ŞEHİRLER” ödülüne layık görüldü. Ödülümüzü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendiden almanın gururunu yaşadık.

“GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR HER  TÜRLÜ ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR”

Ülkemizde son yıllarda farkındalığı arttırılan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen “SIFIR ATIK” projesine belediyemiz adına büyük katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda geri dönüştürülebilir her türlü atık ekiplerimiz tarafından şehrimizin dört bir köşesine yerleştirmiş olduğumuz geri dönüşüm kumbaralarından toplanarak ayrıştırılarak ekonomiye yeniden kazandırılıyor.

“RESTORASYON ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Medeniyetler kenti Antakya’mız bir açık hava müzesidir. Bundan dolayı şehrimizin tarihi ve turistik değerlerini gün yüzüne çıkartmak, turizmi canlandırmak ve tarihi yapılarımızı geleceğe taşımak amacıyla başlattığımız restorasyon projelerimiz Tarihi Uzun Çarşı’da ve tarihin ilk aydınlatılan caddesi olarak bilinen HEROD şimdiki adıyla Kurtuluş Caddesi’nde devam etmektedir. Kurtuluş Caddesi Sokak İyileştirmesi çalışmalarımız kapsamında toplam 29 parselde, 35 bina ve 74 işyerinin restorasyonu 3 etap ile tamamlanmıştır.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.